Vragen en antwoorden

 

Waarom wordt vla dunner na enkele dagen?

Uit onderzoek is gebleken dat zetmeelhoudende producten, zoals vla, heel gevoelig zijn voor enzymen. Deze komen onder andere voor in speeksel. 
Door bijvoorbeeld met de vinger een achtergebleven druppel vla van de dop af te vegen, kan het product daarmee in aanraking komen. 
De enzymen die dan achterblijven breken het zetmeel af, waardoor na enkele uren de vla niet meer de oorspronkelijke samenstelling heeft. Om deze klacht te voorkomen adviseren wij u pakken vla na gebruik schoon te maken met een stukje keukenpapier.

Zijn de producten van Melkunie gemaakt van weidemelk?

Alle Melkunie dagverse zuivel wordt gemaakt van weidemelk (m.u.v. Protein) Onder weidegang wordt verstaan dat de koeien minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag buiten hebben gestaan. Borging van dit systeem wordt verzorgd door Qlip. Zij controleren de veehouders, of de koeien daadwerkelijk deze termijn buiten hebben gestaan. Veehouders moeten hiervoor een logboek bijhouden. 

Moeten de pakken bij het oud papier?

Bij Melkunie is het beleid om op alle verpakkingen het afvallogo te vermelden en om op deze manier bij te dragen aan de recycling ervan. In veel gemeenten worden drankenkartons tegenwoordig gescheiden ingezameld (inclusief dop). 

Zijn jullie producten geschikt voor zwangere vrouwen?

Alle dagverse producten van Melkunie worden gemaakt van gepasteuriseerde melk en kunnen dan ook veilig worden gebruikt door zwangere vrouwen.

Verse producten (te vinden in het koelschap van uw supermarkt) worden over het algemeen gepasteuriseerd.

Wat is versfiltermelk?

Met versgefilterde melk van Melkunie hoeven Nederlanders zich minder zorgen te maken over de houdbaarheid van verse melk na de opening van het pak. Omdat de melk 7 dagen fris en vers is, hoeven zij minder melk weg te gooien. Dat kan alle Nederlandse gezinnen helpen om voedselverspilling tegen te gaan. Het verwerkingsproces bevat een extra fijn Versfilter dat bacteriƫn verwijdert die zorgen voor bederf van de melk. Daardoor is de verse melk aantoonbaar 7 dagen fris en vers. De verse melk bevat geen conserveermiddelen of andere toevoegingen.