Maak kennis met Schepyoghurt

Binnen zuivelland is er voor ieder wat wils: melk, yoghurt, kwark, vla, noem het maar op! Toch blijkt uit onderzoek* dat 52% van de consumenten wel eens yoghurt mixt met kwark om zo de beste textuur en smaak te krijgen. Reden voor ons om een nieuwkomer te introduceren: Melkunie Schepyoghurt! We leggen je graag uit waarom Schepyoghurt zo uniek is ten opzichte van andere soorten yoghurt.

Wat is yoghurt eigenlijk?

Maar voordat we dat doen, is het leuk om te weten hoe yoghurt tot stand komt. Om het simpel te houden: aan melk worden melkzuurbacteriën toegevoegd. Dit gaat fermenteren. Resultaat: yoghurt! Yoghurt is dus een zuur melkproduct.

Wat is dan precies het verschil tussen magere, halfvolle en volle yoghurt? Dat zit ‘m in de hoeveelheid vet die erin zit. In magere yoghurt zit 0-0,5% vet, in halfvolle yoghurt 1.5-1,8% en in volle yoghurt 2,95% of meer. Gemiddeld zit er in yoghurt 3,5 gram aan eiwitten. En eiwitten ondersteunen de spieropbouw!

Welke soorten yoghurt bestaan er?

We hadden het al even over het verschil in magere, halfvolle en volle yoghurt. Deze yoghurts zijn het meest bekend in pak. Deze zijn vaak makkelijk uit te schenken. 

Naast deze soorten yoghurt bestaan er nog een aantal andere soorten yoghurt, zoals Griekse yoghurt, Skyr en kwark. Deze varianten zijn vaak te verkrijgen in een emmertje of beker.

Griekse yoghurt heeft vaak een dikkere structuur vanwege het vocht dat er meestal wordt uitgehaald en de extra room die vaak wordt toegevoegd. Het vetpercentage is vaak 10%.

Skyr, of IJslandse yoghurt, heeft een nóg dikkere structuur, maar bevat weinig vet en juist veel eiwitten.

Kwark is daarentegen een vreemde eend in de bijt, want eigenlijk is kwark een soort verse kaas in plaats van yoghurt. Naast melkzuurbacteriën wordt namelijk vaak ook stremsel toegevoegd in het productieproces. Vandaar die ietwat kaasachtige smaak.

Wat maakt Schepyoghurt dan zo uniek?

Schepyoghurt zit qua dikte en textuur eigenlijk precies tussen de dunne yoghurt uit pak en de dikke yoghurt en kwark uit bak in. Niet te dun, niet te dik, maar nog steeds lekker romig!

De unieke textuur van onze Schepyoghurt zorgt ervoor dat de yoghurt ideaal te mengen is met ontbijtgranen en fruit. Ook zorgt deze textuur ervoor dat de yoghurt niet te snel wegsmelt in je mond. Hij blijft lekker lang op je tong liggen, waardoor je de smaak van de yoghurt, de muesli en het fruit van begin tot einde proeft.

Daarnaast is onze Schepyoghurt rijk aan eiwitten. In Schepyoghurt zitten meer eiwitten dan in een gemiddeld literpak yoghurt.

Laten we tot slot vooral ook nog even stilstaan bij de smaak van Schepyoghurt. Deze is romig en licht fris, zodat ‘ie goed samengaat met vers fruit en jij je dag lekker fris en fruitig kunt beginnen! En dat terwijl er ten opzichte van de meeste Griekse yoghurts gemiddeld drie keer minder vet in zit.

Maar ook los is Schepyoghurt goed te eten, zeker de varianten met een vleugje vanille en een vleugje gember en citroen. Ten opzichte van andere fruityoghurts hebben deze varianten een minder zoete smaak en meer natuurlijke smaak en bevatten ze bijna de helft minder suiker**. Dit maakt onze Schepyoghurt geschikt als ontbijt.

Nieuwsgierig geworden naar onze Schepyoghurt? Proef ‘m snel! 

*Total Offer Test Melkunie Schepyoghurt, TSVC, augustus 2018
** Bevat 45% minder suiker dan andere yoghurts met smaak.

Lees hier hoe jij met onze schepyoghurt in 3 stappen een lekker ontbijt samenstelt! 

Laat alle artikelen zien