Stel in 3 stappen een lekker ontbijt samen

Wanneer je een beetje je best hebt gedaan voor een lekker en gezond* ontbijt, zorgt dat vaak direct voor een positief begin van je dag. Herkenbaar? We leggen de nadruk bewust op ‘een beetje’ je best, want ‘s ochtends heb je niet altijd zin en tijd om al te veel moeite te doen. Maar het hoeft niet moeilijk te zijn! Zo stel jij in 3 simpele stappen een lekker ontbijt samen.

Stel in 3 stappen een lekker ontbijt samen

 

 

 

Stap 1: Kies de juiste basis

Je staat aan de start van je dag en wil deze fris en fruitig beginnen.Dus waarom stem je daar niet meteen je ontbijt op af?  

Ga voor een frisse en romige basis met onze Schepyoghurt naturel of onze Schepyoghurt met een vleugje vanille of gember-citroen.

Bij het bepalen van de basis is het van belang dat je een yoghurt kiest die de verschillende smaken van jouw ontbijt goed met elkaar weet te verbinden.

Schepyoghurt doet dat niet alleen door haar zachte en romige smaak, maar ook door de textuur. Schepyoghurt is namelijk dikker dan normale yoghurt en dunner dan kwark. Door deze textuur blijft de Schepyoghurt lekker lang in je mond en proef je alle ingrediënten tot aan het einde van je hap!

Stap 2: Bestrooi met je favoriete toppings

Nu je de basis in je ontbijtkom hebt gedaan, is het tijd om je toppings te kiezen! Zo creëer je een lekkere combinatie van smaken en texturen.

Zin in een lekkere bite? Ga voor crunchy, ovengeroosterde ontbijtgranen of muesli met gedroogd fruit. Let er daarbij wel op dat er verschillende soorten muesli zijn die verschillende voedingswaarden bevatten.

Voor die frisse en fruitige start van je dag maak je je ontbijt af met stukjes vers fruit. De fris-zure fruitsmaken sluiten perfect aan op de frisse smaak van Schepyoghurt. En o ja, zo krijg je meteen wat vitaminen binnen.

Tadaa! Nu heb je een heerlijke combinatie gemaakt van een dikkere, romige yoghurt, crunchy ontbijtgranen en friszuur, zacht fruit.

Stap 3: Geniet!

Nu je dit ontbijt hebt samengesteld, hoef je er eigenlijk alleen nog maar van te genieten. We zeiden toch al dat een lekker ontbijt niet moeilijk hoeft te zijn?

Voor wie trouwens nog nieuwsgierig is naar de voedingsstoffen die je met dit lekkere ontbijt binnenkrijgt: Schepyoghurt is rijk aan eiwitten (6%), zo  vet als koemelk (3,5%) en bevat koolhydraten. Maar de toppings doen ook hun werk. Door de toegevoegde ontbijtgranen en fruit krijg je namelijk nog meer voedingsstoffen binnen. Lekker én voedzaam dus!

Wil jij meer zuivelinspiratie? Kijk eens hier.

*Eiwitten ondersteunen de spieropbouw. Een gevarieerde voeding en gezonde leefstijl zijn belangrijk. De gemiddelde aanbeveling voor de consumptie van melk en melkproducten is 450 ml per dag.

Laat alle artikelen zien