Algemene vragen

 

Zijn de producten van Melkunie gemaakt van weidemelk?
Alle Melkunie dagverse zuivel wordt gemaakt van weidemelk (m.u.v. Protein) Onder weidegang wordt verstaan dat de koeien minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag buiten hebben gestaan. Borging van dit systeem wordt verzorgd door Qlip. Zij controleren de veehouders, of de koeien daadwerkelijk deze termijn buiten hebben gestaan. Veehouders moeten hiervoor een logboek bijhouden. 

Komt de melk wel uit Nederland?
De melk komt bij Nederlandse boeren vandaan. Wij bieden ondersteuning in het behoud van ons Nederlands landschap. 

Kunnen de pakken bij het oud papier?
Nee, de verpakking bevat een laagje polyetheen om ervoor te zorgen dat de zuivelproducten niet door de verpakking lekken. Hierdoor vallen de verpakkingen onder Drankenkartons. Drankenkartons kunnen gerecycled worden en worden daarom in sommige gemeenten gescheiden ingezameld, in de zogenaamde PMD (papier-metaal-drankenkartons) zak. Check bij uw eigen gemeente wat het inzamelbeleid is.

Wat is versfiltermelk?
Met versgefilterde melk van Melkunie hoeven Nederlanders zich minder zorgen te maken over de houdbaarheid van verse melk na de opening van het pak. Omdat de melk 7 dagen fris en vers is, hoeven zij minder melk weg te gooien. Dat kan alle Nederlandse gezinnen helpen om voedselverspilling tegen te gaan. Het verwerkingsproces bevat een extra fijn Versfilter dat bacteriën verwijdert die zorgen voor bederf van de melk. Daardoor is de verse melk aantoonbaar 7 dagen fris en vers. De verse melk bevat geen conserveermiddelen of andere toevoegingen.

Zijn jullie producten geschikt voor zwangere vrouwen?
Alle dagverse producten van Melkunie worden gemaakt van gepasteuriseerde melk en kunnen dan ook veilig worden gebruikt door zwangere vrouwen.

Zijn jullie producten ook geschikt voor kinderen?
Onze producten zijn ook geschikt voor kinderen.

Zijn de producten geschikt voor mensen met een koemelkallergie?
Al onze producten zijn gemaakt op basis van koemelk en zijn niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie.

Zijn de producten geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie?
Met uitzondering van onze Protein kwark, Protein puddingBreaker bosbes banaan en de Breaker granaatappel zijn onze producten niet lactosevrij.

Zijn jullie producten geschikt voor vegetariërs/vegans?
Met uitzondering van onze kant en klare slagroom zijn al onze producten geschikt voor vegetariërs. 

Hoe lang na openen zijn jullie producten nog houdbaar?
Eenmaal geopend zijn onze producten beperkt houdbaar. Wij adviseren het product binnen 3 a 5 dagen te consumeren.

Vragen over Vla


Waarom wordt vla dunner na enkele dagen?
Uit onderzoek is gebleken dat zetmeelhoudende producten, zoals vla, heel gevoelig zijn voor enzymen. Deze komen onder andere voor in speeksel. 

Door bijvoorbeeld met de vinger een achtergebleven druppel vla van de dop af te vegen, kan het product daarmee in aanraking komen. 
De enzymen die dan achterblijven breken het zetmeel af, waardoor na enkele uren de vla niet meer de oorspronkelijke samenstelling heeft. Om deze klacht te voorkomen adviseren wij u pakken vla na gebruik schoon te maken met een stukje keukenpapier.

Zit er alcohol in jullie producten?
Alleen in onze Fruitvla Rum Rozijnen zit een klein beetje alcohol.De hoeveelheid alcohol in Melkunie Rum Rozijnenvla bedraagt tussen de 0,06 en 0,07% alcohol.
Volgens de Warenwet voor voedingsmiddelen en producten voor alcoholvrijbier mag het alcoholvolume niet hoger zijn dan 0,1%. In gebakken brood, frisdranken (zoals cola) en sinaasappelsap kan een alcoholpercentage van 0,2% voorkomen.

Vragen over stageplekken en spreekbeurten

Hebben jullie informatie voor een spreekbeurtpakket?
Wat leuk dat je een spreekbeurt of werkstuk wil houden over Melkunie. Alle informatie over Melkunie is te vinden op www.melkunie.nl. Als je meer wil weten over zuivel dan verwijzen wij je graag door naar: https://klassetv.nl/pakket/spreekbeurt/ of naar https://www.zuivelonline.nl/kids/.

Hebben jullie ook stageplekken?
We adviseren je een mail te sturen naar consumentenservice@arlafoods.com. Dan sturen wij hem door naar de verantwoordelijke afdeling.

Vragen over ingrediënten en bereiding

Kun je de producten zoals pap verwarmen?
Onze Melkunie pappen kunnen zachtjes (niet laten koken) opgewarmd worden.

Wat voor soort gelatine zit er in de opgeklopte slagroom?
Hiervoor wordt gebruik gemaakt van rundergelatine.

Zitten er gluten in jullie producten?
Allergenen moet worden aangeven in  de lijst van ingrediënten door middel van typografie  (bijvoorbeeld “vet” afdrukken).

Kun je de producten invriezen?
Wij adviseren om onze producten niet in te vriezen omdat dit de structuur niet ten goede komt.

Heb je een andere vraag of is het product niet naar wens? Wij horen het graag. 
Vul hier het reactieformulier in.
Je kunt ons ook (gratis) bellen: 0800-2352752. Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00 uur.